CORVINUL, deplasare lungă şi dificilă, pe terenul unei pretendente la promovare! (VIDEO INTERVIU)

CORVINUL, deplasare lungă şi dificilă, pe terenul unei pretendente la promovare! (VIDEO INTERVIU)

Corvinul are parte, de Mărţişor, de unul dintre cele mai dificile jocuri din acest final de sezon regular. Băieții lui Maxim s-au deplasat la Buzău, pentru confruntarea cu Gloria, partidă care va începe la ora 17:00 şi va putea fi urmărită, în direct, pe Digisport şi Prima Sport.
Ambele formaţii au pornit cu câte un succes clar în jocurile oficiale din 2024. Dacă formaţia noastră a trecut cu 3-0 de CSM Slatina, buzoienii pregătiţi de Andrei Prepeliţă au învins cu 5-1 „codaşa” Progresul Spartac, într-un joc în care a avut cinci marcatori diferiţi: Dumitrache, Perianu, Dumitru, Rădulescu şi Chică-Roşă.

Ultima victorie pe teren propriu, în septembrie

Dacă victoria de la Buftea a fost a treia la rând în deplasare, pe teren propriu lucrurile nu stau la fel de bine pentru roş-albaştrii, care nu s-au mai bucurat de un succes „acasă” din 16 septembrie, după 1-0 cu CSM Alexandria. Au urmat patru jocuri în faţa propriilor suporteri în care buzoienii au strâns doar… două puncte, după un spectaculos 4-4 cu CSA Steaua şi un 1-1 cu Ceahlăul Piatra Neamţ. În schimb, au plecat cu puncte FC Argeş şi FK Csikszereda după victorii cu acelaşi scor, 2-0.

Cea mai activă echipă în „mercato”

Pe locul cinci în actuala stagiune, Gloria Buzău a fost echipa care a făcut cele mai multe mutări la nivelul lotului, în condiţiile în care are ca obiectiv clasarea pe unul din cele două locuri care vor duce, direct, în Superligă, la finele actualului sezon. Stafful tehnic a renunțat la mulți dintre jucătorii străini avuți în prima parte și s-a concentrat, în special, pe aducerea de fotbaliști români, care să înțeleagă ușor ideile lui Andrei Prepeliță. În aceste condiţii, au ajuns în Crâng nu mai puţin de nouă jucători: Ovidiu Perianu („U” Cluj, aparține de FCSB), Alexandru Fărăgău (Ceahlăul, aparține de „U” Cluj), Rassambek Akhmatov (Chindia), Alexandru Dandea (CS Mioveni), Radu Crișan (CSC Șelimbăr), Mihnea Rădulescu (împrumutat de la Petrolul), Vlad Prejmerean (Chindia), Raul Șteau (UTA) și Denis Dumitrașcu (UTA). În lot sunt și Daniel Benzar (ex SSU Poli Timișoara), Alessandro Lăpădat (junior, Phoenix Buziaș) și Ely Fernandes (ex „U” Cluj) – care nu au semnat, încă, înţelegeri.

„Cred că va fi un meci disputat, mai ales pentru că ei au nevoie de puncte, nefiind încă, matematic, în play-off. Asta nu înseamnă că noi mergem acolo doar în excursie! Ştim cu toţii că ei îşi doresc promovarea, aşa că mă aştept la un meci deschis, frumos, pentru că atât noi, cât şi ei, am arătat un fotbal bun. Fiecare venim după victorii concludente în aceste prime jocuri din 2024, avem la dispoziţie loturi solide, echilibrate post pe post, aşa că ingrediente pentru un joc bun sunt suficiente. Ei au, cel puţin linia de fund, formată din jucători de primă ligă, au o echipă bună, i-am văzut şi în Turcia, în cantonament, la un joc, au un fotbal compact, ştiu bine ce vor, aşa că ne aşteaptă un meci dificil”, a declarat Florin Maxim, antrenorul echipei noastre.

„Ştim cu toţii că au transferat foarte mult în această iarnă, poate de la distanţă ar putea părea că au nevoie de omogenizare, dar când aduci jucători cu experienţă, cu nume, de calitate, nu ai nevoie de un timp îndelungat de acomodare, atâta vreme cât eşti stăpân pe tine, te poţi adapta uşor. Revenind la joc, în sine, nu cred că au o presiune suplimentară pentru că au nevoie de puncte pentru a-şi asigura locul în play-off, şi dacă ar avea, de aceea sunt jucători profesionişti, de aceea au adus fotbalişti cu experienţă în această iarnă… Presiune avem şi noi, chiar dacă avem locul asigurat în această fază, dar trebuie să dovedim, în continuare, că merităm să fim aici. Asta aştept de la băieţi, să nu văd urmă de relaxare şi să arătăm de ce suntem în stare”, a mai spus tehnicianul corvinist. 

Este a opta deplasare stagională pentru echipa noastră, care are un bilanţ bun departe de casă, acolo unde a pierdut doar un singur joc (1-2, la Târgu Jiu), a remizat de două ori (0-0 la Dumbrăviţa şi 1-1 la Tunari) şi a câştigat patru (2-1 cu Progresul Spartac, 2-1 cu Metaloglobus, 2-0 cu CSM Alexandria şi 1-0 cu CSA Steaua). În afara acestui joc, Corvinul va mai avea de disputat două partide din sezonul regular, cu FC Argeş – runda viitoare – şi cu Unirea Slobozia, în ultima etapă, în deplasare.

AUTOR: Claudiu SAV

Recomanda 1

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.