Polițist din Valea Jiului amendat de procuror pentru că ținea dosarele la sertar

Polițist din Valea Jiului amendat de procuror pentru că ținea dosarele la sertar

Polițistul Andrei Cercel de la Petroșani a primit o amendă penală, pentru că tărăgăna dosarele în care fusese desemnat de procuror. Sancțiunea i-a fost aplicată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Petroșani.
Potrivit unor surse, agentul avea peste 25 de dosare nesoluționate în termeni rezonabili, iar amenda judiciară a fost în valoare de 1.500 de lei. Andrei Cercel este polițist judiciarist la Poliția Municipiului Petroșani.

„Un polițist din cadrul Poliției Municipiului Petroșani a fost sancționat cu amendă judiciară pentru nerespectarea termenelor trasate în câteva dosare aflate în lucru. Conform procedurii penale, un polițist poate fi sancționat de către procuror, în cazul în care nu se respectă termenele trasate prin notele de îndrumare ale procurorului”, a explicat procurorul Alin Sfetcovici, purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani.

Andrei Cercel a contestat în instanță amenda judiciară dată de Parchet, dar fără sorți de izbândă. La primul termen de judecată instanța a cerut Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara să comunice cât timp a alocat agentul de poliție dosarelor în care i s-a dat notă de îndrumare de către procurorul de caz și pentru care a fost sancționat. Judecătorul a mai vrut să afle dacă agentului i-au fost repartizate mai multe dosare decât celorlalți colegi.
După ce a analizat răspunsurile primite de la IPJ Hunedoara, Judecătoria Petroșani a pronunțat decizia: „respinge cererea de anulare şi de reducere a amenzii judiciare formulată de petentul Cercel Andrei, ca neîntemeiată. Obligă pe petent la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat. Definitivă”.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.