Afaceristul Ovidiu Draia, martor în dosarul bătăii de la Crama dacilor

Afaceristul Ovidiu Draia, martor în dosarul bătăii de la Crama dacilor

Ovidiu Draia (foto stânga) are calitatea de martor în dosarul de lovire sau alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, pe care oamenii legii l-au deschis după altercația din 3 februarie, de la Crama dacilor. Afaceristul susține că el a fost cel care a sunat la 112, pentru a solicita o ambulanță.

„Am ieșit și eu afară, dar nu am fost participant. Am văzut că au început să se certe, să se bată și am sunat la 112. Eram cu nevastă-mea. M-am nimerit acolo. Eu, într-adevăr, am sunat la 112. Am cerut o ambulanță. Și a venit poliția prima dată, când a auzit de Crama dacilor. Chiar nu am fost implicat. Sunt martor în dosar. Sunt mai mulți martori. Nu am voie să spun cine sunt”, declară Ovidiu Draia. 

Acesta a mai spus că, împreună cu el, în localul menționat, a fost și Claudiu Roznovan (foto dreapta), precizând, încă o dată, că nu a avut nicio legătură cu bătaia.

Din datele polițiștilor, în altercația din 3 februarie au fost implicați patru bărbați din municipiul Deva, în vârstă de 53, 46, 42 și 34 de ani. Pe fondul consumului de alcool, Cornel Crîznic, zis „Mărgan”, Florin Bălan, Claudiu Roznovan și fratele acestuia s-au luat la bătaie, aplicându-și reciproc lovituri.

În urma audierilor, Florin Bălan a fost pus sub control judiciar, având interdicție de a lua legătura cu părțile vătămate (frații Roznovan) și cu martorii din dosar, unul dintre ei fiind Ovidiu Draia. Crîznic a fost arestat în lipsă, fiind dat în urmărire națională de polițiști. Acesta s-a predat la Poliția Municipiului Deva în dimineața zilei de 12 februarie, fiind depus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă.

Claudiu Roznovan (foto sus dreapta) se află sub control judiciar, într-un alt dosar de lovire sau alte violențe, trimis în judecată la Judecătoria Deva. În 27 decembrie 2022, Roznovan a snopit în bătaie o femeie și pe iubitul ei, în casa scării unui bloc din Deva. După ce a băgat doi oameni în spital, bărbatul a dispărut, fiind dat în urmărire națională de polițiști. În martie 2023 s-a predat la poliție, fiind arestat preventiv până în august 2023. Apoi, a fost trimis în arest la domiciliu până în luna decembrie a anului trecut.

Ovidiu Draia se află în perioada de încercare, după ce, în septembrie 2022, Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru tâlhărie calificată. Instanța i-a stabilit un termen de încercare de patru ani. Afaceristul, împreună cu alți trei indivizi, au bătut o prostituată, la care i-au luat banii pe care îi dăduse, înainte, un italian (clientul prostituatei) condamnat și el în același dosar.

Citește și: Bătaie între interlopi, la Crama dacilor din Deva. Ar fi implicat și un afacerist devean 

Sursa foto: Facebook

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.