Campania umanitară „Ajută satul”, la a XV-a ediție. Bătrâni și copii ajutați de voluntarii inimoși (VIDEO)

Campania umanitară „Ajută satul”, la a XV-a ediție. Bătrâni și copii ajutați de voluntarii inimoși (VIDEO)

Sunt 15 ani de când o mână de oameni inimoși organizează campaniile „Ajută satul”, pentru a le fi alături oamenilor nevoiași și greu încercați de soartă. De când au fost inițiate campaniile, voluntarii au făcut minuni. Bătrâni din sate izolate, familii cu mulți copii, lipsiți de resurse pentru trai au primit un sprijin nesperat. Voluntarii au ridicat și reparat căsuțe pentru bătrâni neajutorați și rămași singuri pe lume. Au oferit adăpost mai multor familii cu copii, care nu aveau un acoperiș deasupra capului. Le-au dus alimente, haine și alte lucruri. Și, nu în ultimul rând, le-au adus bucuria de a nu fi lăsați pradă deznădejdii.

Și în acest an, în lunile decembrie – ianuarie, voluntarii de la „Ajută satul” au cutreierat județul în lung și-n lat, pentru a distribui alimente, haine, chiar și lemne de foc. Cele mai emoționante cazuri au fost în Bulzeștii de Sus, unde au salvat de la îngheț o bătrână care avea 2 grade în casă. I-au făcut curățenie, au îmbăiat-o și i-au dus lemne de foc. Letiția și David, un alt cuplu de bătrâni singuri din Bulzeștii de Sus, au fost și ei ajutați de voluntari cu alimente și lemne de foc. Voluntarii nu i-au uitat nici pe bătrânii și pe copiii pe care i-au ajutat în alți ani, iar campaniile organizate de asociația „Ajută satul” nu se opresc aici.


Marius Achim, cunoscut ca „Achimoto”, președintele asociației „Ajută satul”, are o listă întreagă de familii pe care speră să le poată ajuta în următoarea perioadă.

„Avem o familie la Băița, unde locuiește doar tata cu copiii, că mama a plecat de acasă. Acolo vrem să facem o campanie să strângem niște fonduri și, în primăvară, vrem să le facem o baie, deoarece nu au baie și nici apă curentă. Băița are apă curentă, dar casa lor este pe deal și nu ajunge apa acolo.
Mai avem o familie la Simeria, la care i-a ars casa de Crăciun și momentan locuiesc într-o stână, vrem să-i ajutăm în următoarea perioadă, să le facem o cameră, în care să stea până la primăvară. Mai avem o familie de la Orăștie de care ne-am ocupat anul trecut, i-am mutat într-o casă, dar casa a fost înstrăinată. Va trebui să mutăm acea familie de acolo. Avem un teren la Oărștie și le vom face acolo o casă. Tatăl copiilor e mort, sunt 5 copii doar cu mama, care-l va naște, în curând, pe al șaselea. Mai avem o familie cu copii care locuiește la depozitul asociației. Și acolo trebuie să facem reparații”, relatează Marius Achim.

În campania umanitară din perioada decembrie – ianuarie au fost ajutate 12 familii și 48 de persoane din opt localități, Baița, Simeria, Orăștie, Ardeu, Vata de Jos, Brad și Bulzeștii de Sus.

Pentru cei care vor să contribuie la următoarele campanii, pot face donații în contul Asociației Hunedava RO45 RNCB 0162 1622 3159 0001 sau prin transfer de bani de tipul Western Union sau Money Gram pe numele reprezentantului legal Marius Achim-Ștefan, în contul Pay Pal legat la adresa de mail: achimoto_ro@yahoo.com, în contul BTPay legat la numărul de telefon 0040726112597 pe numele Alina Achim-Ștefan, prin transfer Revolut în contul asociat numărului de telefon: 0040728290701, Marius Achim, cu mențiunea AJUTĂ SATUL.
Produse alimentare, haine sau materiale de construcții se pot dona direct la depozitul din localitatea DEVA, strada Pietroasa nr.13, județul Hunedoara.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.