Cârpacii de la Strabag o comit din nou

Cârpacii de la Strabag o comit din nou

Meseriaşii din Austria au legat şoseaua de câteva podeţe cu o diferenţă de nivel de peste 30 de centimetri. La aşa lucrare, nu treci puntea cu maşina nici dacă te faci frate cu administraţia judeţeană. 

În urmă cu câteva luni, drumarii de la Strabag au spart asfaltul proaspăt turnat ca să ridice gurile de canal. Preşedintele Laurenţiu Nistor spune că va trimite pe teren o echipă de control să verifice lucrările. Modernizarea Culoarului Trafic Mureș Nord costă peste 161 milioane lei şi este „cel mai complex proiect de infrastructură derulat de Consiliul Județean Hunedoara”, după cum se laudă şefii judeţului.

Podețul din imagine este amplasat pe raza comunei Rapoltu Mare, în apropierea unei şcoli. După marea asfaltare a Culoarului Mureş Nord, podeţul a ajuns să se termine brusc la întâlnirea cu drumul judeţean. Octavian Roman, primarul comunei spune sunt mai multe podeţe prost legate de drum, atât la el în comună, cât şi pe raza comunei Hărău. În opinia sa vina ar aparţine proiectantului de la Bucureşti care a proiectat de la cratiţiă, fără să iasă pe teren. „Din păcate sunt nişte aspecte de care proiectantul n-a ţinut cont. Am avut câteva discuţii la nivelul Consiliului Judeţean acum câţiva ani şi am solicitat prezenţa proiectantului. Din păcate, proiectantul fiind din Bucureşti nu a cam bătut drumul ăsta judeţean. Iar dacă a făcut-o, a făcut-o fără să ne informeze. Şi noi avem câteva particularităţi pe care le puteam rezolva cu această ocazie, dar asta e… Important e că, până la urmă, e un culoar reabilitat. E mult mai bun faţă de ceea ce a fost. Probabil că în timp se vor rezolva şi aceste probleme”,  spune primarul comunei Rapoltu Mare.

Pentru ca podeţul să fie cât de cât circulabil, meşterii au improvizat o rampă destul de abruptă confecţionată din grinzi de beton. Zilele trecute podeţul s-a rupt, la o manevră de aprovizionare a şcolii cu lemne de foc pentru iarnă.

„Au fost băieţii de la Strabag săptămâna trecută şi urmează să-l reabiliteze. E cunoscută situaţia, urmează să înceapă reabilitarea podeţului”, spune Octavian Roman, primarul comunei Rapoltu Mare.

Asfaltarea Culoarului Trafic Mureș Nord trebuia să se încheie la sfârşitul lunii august 2023, dar termenul a fost prelungit până pe final de octombrie. „Au primit un nou termen până la sfârşitul anului. Dacă nu se încadrează nici în acest termen, le dau o caracterizare de nu-i mai primeşte nici cancelarul Austriei să lucreze cu ei”, declară preşedintele Laurenţiu Nistor.

Potrivit administraţiei judeţene din Hunedoara, modernizarea Culoarului Trafic Mureș Nord este cel mai complex proiect de infrastructură derulat de Consiliul Județean Hunedoara, finanțat prin POR 2014-2020, prin care se modernizează circa 70 de km de drumuri județene de pe Valea Mureșului. Suma alocată pentru realizarea acestui obiectiv de investiții este cea mai mare din regiunea Vest, fondurile atrase ridicându-se la 161.742.850,96 lei.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.