Omagiu Aurel Nedel la 10 ani de la trecerea în eternitate

Omagiu Aurel Nedel la 10 ani de la trecerea în eternitate

Expoziția-eveniment va fi vernisată, în 19 arpilie, de la ora 18,00, în spațiul expozițional Sinagoga de lângă Cetatea Orăștie.
Inițiativa aparține prietenilor artistului plastic iar acest eveniment, dedicat memoriei pictorului Aurel Nedel, readuce în atenția publicului câteva dintre creaţiile maestrului – natura statică, portretele, autoportretele şi peisajele cu nesfârşitele revărsări de culoare şi lumină.
Toate acestea sunt reunite sub genericul seriei de întâmplări culturale „Fără cultură suntem doar un cult hrănit de ură!”, organizate de Dan Orghici.

Lucrările prezentate, ce ne poartă spre rădăcinile artei moderne româneşti şi contemporane, sunt din colecțiile personale ale iubitorilor de artă din orașul în care oarecând se traducea o parte a Bibliei cunoscută sub numele de „Palia de la Orăștie”.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.