DiaMedOzon, pentru o viață vie!

DiaMedOzon, pentru o viață vie!

Recent, a fost inaugurat un Centru Medical, DiaMedOzon, unde medicina, abordată multidisciplinar, aduce o plusvaloare importantă actului medical tradițional.

DiaMedOzon este centru medical de investigații, diagnostic și de terapii naturale, inovatoare și regenerative, în Deva. Situată într-o zonă centrală, clinica beneficiază de o locație modernă, sub acoperișul căreia reunește atât medicina alopată cât și medicina complementară, în scopul prevenției, diagnosticului, tratamentului, regenerării și înfrumusețării, sub conceptul de ”Medicină Integrativă”. Gândirea integrată, tehnologiile avansate, profesionalismul și imensa dedicare față de acest domeniu, fac ca DiaMedOzon să devină un centru medical performant, un etalon, în ceea ce privește medicina modernă.

Dr. Diana Morar este medic primar la Spitalul Județean de Urgență Deva, secția Medicină internă, având competențe multiple. Ultima dobândită este cea de specialist în „Ozonoterapia în practica medicală”. Un dialog cu dr. Diana Morar aduce lămuriri benefice pentru cei ce caută sănătatea și frumusețea.

Cum v-a venit ideea înființării unui astfel de centru medical?

Dr. Diana Morar: Din experiența mea în medicină internă am constatat că pacienții care se prezentau la urgență, erau tratați după metodele convenționale și plecau echilibrați, dar la cei cu afecțiuni cronice, ulterior, problemele lor se acutizau. Practic, în spital reușeam să controlăm simptomele dar mai puțin cauzele și mecanismele care produceau suferința. Ulterior, printr-o experiență personală, în familie, am fost nevoită să caut o alternativă, pentru terapia durerii, la un pacient și așa am ajuns la ozonoterapia care în cazul respectiv a dat rezultate surprinzătoare. Am căutat și alte alternative, noi și eficiente. Am urmat mai multe specializări, acreditate internațional și punând cap la cap cunoștințele acumulate, am reușit să înțeleg organismul uman ca pe un întreg, mergând pe drumul deschis de principiul antic în care se punea accent pe minte, trup și suflet.

Care ar fi, în Centrul Medical DiaMedOzon, metodele de abordare ale medicinei integrative care, iată, câștigă tot mai mult teren?

Medicii noștri sunt pluri-specializați, ceea ce oferă pacientului un act medical mult mai complex. Cu o experiență vastă de peste 20 de ani in medicină internă, medicină de recuperare și nefrologie și de peste 5 ani in medicina integrativă si regenerativă, am pornit acum într-o nouă provocare. Avem credința că multe dintre problemele de sănătate care apar, inclusiv unele dintre efectele deteriorărilor îmbătrânirii, sunt reversibile.

Abordarea terapeutică, în care noi credem, este una personalizată, centrată pe restaurarea echilibrului sistemelor disfuncționale ale corpului, pe întărirea proceselor fiziologice fundamentale, ce stau la baza acestor sisteme afectate și pe ajustarea factorilor externi care dezechilibrează aceste sisteme.

Terapiile sunt blânde, non-invazive sau minim invazive, naturale, făcând apel la resursele organismului, susținând mecanismele proprii de vindecare.

Face parte această abordare dintr-o evoluție a medicinei? Se poate constitui ea într-o medicină a viitorului?

Medicina, până acum ceva timp, s-a concentrat mai mult pe abordarea simptomelor bolilor, decât pe găsirea cauzei lor. Pe măsură ce practica clinică s-a mutat din ce în ce mai mult în specialități si subspecialități, s-a pierdut din vedere omul ca un întreg. Este știut că bolile nu apar fără nicio explicație și există cel puțin un motiv pe care trebuie să îl căutăm, să îl înțelegem și apoi să îl combatem. Ar trebui să recunoaștem și rolul emoțiilor și al minții noastre, de cele mai multe ori în subconștient, în cauzele și rezolvarea problemelor de sănătate. Ne place să credem că putem oferi cele mai moderne și inovatoare terapii și de aceea tot personalul nostru se află într-o continuă pregătire și dezvoltare.

Ce specialități găsește pacientul la DiaMedOzon și ce medici asigură consultații și tratamente în cadrul centrului medical?

Personal, eu sunt medic primar de medicină internă cu multiple specializări, pe care pacienții le pot găsi aici : ecografie generală, ecografie Doppler, vasculară și părți moi. Sunt specialist în medicina regenerativă, ozonoterapie, gemoterapie, gemosiniatrie și micoterapie integrativă, homeo-mezoterapie, terapie florală Bach și terapie Bowen. Alături de mine sunt profesioniști, recunoscuți pentru calitatea actului medical pe care îl practică. Îl avem pe domnul doctor Grec Marius Dorin, medic primar nefrologie cu competență în ecografie generală și ecografie generală și cu atestat în ozonoterapie. Ni s-a alăturat, de asemenea și doamna doctor Adina Buciuță, medic primar de recuperare, medicina fizica și balneologie, ecografie musculoscheletală și specialist în medicina integrativă și regenerativă.

Revenind la Ozon, spuneți-ne ce înseamnă el ca mijloc de tratament pentru corpul omenesc și de ce au apărut aceste procedee așa târziu?

Trebuie precizat de la început că ozonoterapia nu este un panaceu. Ea trebuie aplicată doar de către medici abilitați, care au datoria de a efectua un examen clinic riguros, de a alege metoda potrivită de aplicare a ozonului și de a informa corect pacientul cu privire la efectul și durata tratamentului, care variază de la o afecțiune la alta. Este de asemenea important de știut că ozonoterapia poate fi utilizată ca metodă alternativă de tratament (unică formă de terapie) sau ca și terapie complementară, caz în care ozonoterapia se aplică în paralel cu alte metode de tratament (de exemplu tratament medicamentos clasic).

De cele mai multe ori, oamenii leagă cuvântul ozon de stratul superior al atmosferei care absoarbe razele ultraviolete dăunătoare. Și dacă ați întrebat, să știți că ozonul terapeutic nu a apărut târziu, Ozonul a fost identificat înainte de anul 1785 de către olandezul Martinus von Marum, care a remarcat mirosul specific, de iarbă verde, în aerul proaspăt de după ploaie dar ozonul a fost descoperit în anul 1840 de chimistul Christian F. Schonbein. El a început să-l folosească la purificarea apei și la tratarea pacienților cu diferite afecțiuni. Observând că ozonul acționează ca un germicid puternic, medicii l-au introdus în tratamentul contra virusurilor, bacteriilor, fungilor și paraziților dar cel care a adus ozonul la nivel de eficacitate a fost Nikola Tesla, inventatorul care a patentat în SUA primul generator de ozon. Ozonul a fost folosit pentru prima dată ca antiseptic în timpul Primului Război Mondial pentru vindecarea rănilor. El este de asemenea un puternic oxidant și, datorită proprietăților sale dezinfectante, este folosit pretutindeni în lume pentru sterilizarea și purificarea apei. A fost deja utilizat, din anii 30, pentru potabilizarea apei din importante orașe ale lumii, precum: Zurich, Marsilia, Florența, Moscova.

Ce afecțiuni poate trata terapia cu ozon?

Ozonoterapia se folosește cu succes în domeniul medical într-o varietate largă de patologii pe care vi le enumăr mai departe.

  • În afecțiuni reumatologice și în toată patologia dureroasă: dureri cervicale si lombare, artroze- coxartroze, gonartroze, artroza gleznei, umărului, articulațiilor mâinii și picioarelor, spondilo-artroze, hernia de disc cervicală şi lombo-sacrală, contracturi musculare, afecțiuni inflamatorii ale articulațiilor, traumatologia sportivă-entorse, luxații.
  • În afecțiuni vasculare ulcere necrotice, vasculare, diabetice –dubla acțiune –antiseptic si cicatrizant, arteriopatie obliteranta, vasculopaţie şi retinopatie diabetică.
  • În afecţiuni neurologice boala Alzheimer, boala Parkinson, recuperare după accidente vasculare cerebrale, scleroza multipla, cefalee, migrene, nevralgie de trigemen.
  • În afecțiuni uro-genitale, candidoza vaginală, vaginita cronică endometrita, endometrioza, chiste ovariene, inflamaţii cronice pelvine, cistite şi uretrite cronice, prostatita, disfuncția erectilă.
  • În patologia infecțioasă, hepatita B, hepatita C, herpes zoster.
  • În boli autoimune, poliartrita reumatoidă, lupus eritematos, dermatomiozita, spondilita anchilopoetică.
  • În afecțiuni dermatologice, psoriazis, dermatite cronice, pitiriazis, eczeme, acnee, micoze, celulită furuncule.
  • În medicina de înfrumusețare și anti-îmbătrânire, riduri, celulită, cicatrici, vergeturi.
  • În afecțiuni gastro-intestinale, hepato-biliare
  • În afecțiuni metabolice, obezitate, diabet zaharat
  • În cancere protejează celulele sănătoase de proliferare malignă, complementar tratamentului oncologic.
  • În boli cardiovasculare- boala cardiaci ischemică
  • În boli psihice depresiile, astenia psiho-fizică

O listă impresionantă de afecțiuni care ar putea fi tratate cu ajutorul ozonoterapiei dar trebuie să constatăm un oarecare scepticism în rândul pacienților, atunci când sunt puși față în față cu o alternativă care li se pare desprinsă din SF. Cum îi veți convinge să apeleze la aceste metode de tratament?

Pentru noi, fiecare pacient este unic, motiv pentru care fiecare persoană ce ne trece pragul este tratată cu respect, seriozitate și profesionism. La Clinica DiaMedOzon veți beneficia de servicii medicale de cea mai bună calitate, de confort și discreție, întrucât profesionalismul, calitatea si siguranța sunt valorile care ne recomanda!

Suntem aici pentru voi, în Municipiul Deva, pe strada Mihai Eminescu nr. 102. Credem în potențialul imens, tămăduitor al ozonului, și credem că împreună suntem mai puternici. Credem că putem ajuta oamenii să își atingă maximul de sănătate, în cadrul alegerilor de viață pe care le fac.

Recomanda

1 Comentariu

  1. Dna doctor este o persoana deosebita. Cu o luna inainte de decesul mamei, am ajuns cu ea la urgenta. Era de garda dna dr LUPSE DIANA. Extrem de modesta, fara aroganta cu care „cam suntem obisnuiti”, a avut rabdare sa ma asculte ca apartinator si, sa tina cont de parerea mea. Ia recomandat mamei un tratament de top, care ia ameliorat suferinta, (atât cât era posibil), „pe ultima suta”, catre trecerea „DINCOLO”.
    Un medic „cu VERDE în AURĂ” care îsi ajuta pacientii in primul rând prin prezenta sa POZITIVA.
    Dumnezeu sa îi dea sanatate si viata lunga.

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.