Termocentrala Paroşeni, băgată „în priză” la capacitate maximă

Termocentrala Paroşeni, băgată „în priză” la capacitate maximă

Termocentrala Paroșeni a fost repornită astăzi, 10 ianuarie, la capacitate maximă, anunță Complexul Energetic Valea Jiului (CEVJ) potrivit Cotidianul
„Ținând cont de temperatura extrem de scăzută, de nevoia de energie, Complexul Energetic Valea Jiului se alătură colegilor din branșă, umăr lângă umăr cu dorința clară de a demonstra că putem, că suntem eficienți! Începând de azi, Termocentrala Paroșeni, va funcționa la capacitate maximă pentru a contribui la necesarul de energie al României!”, a declarat Eusebiu Durbacă, directorul general al CEVJ.
Repornirea Termocentralei Paroșeni va aduce un aport de peste 1.200 MWh pe zi în sistemul energetic național.
Potrivit unui raport privind activitatea CEVJ prezentat ministrului Energiei, de la preluarea mandatului de director general de către Durbacă Eusebiu, din 7 noiembrie 2023, s-a reușit ca de cele patru sucursale miniere să se asigure stocul de cărbune necesar pornirii Termocentralei Paroșeni și asigurarea funcționării sale pentru o perioadă totală de 11 zile, realizându-se o producție de energie electrică de 17.036 MWh, din care 12.071 MWh au fost tranzacționați pe Bursa OPCOM, obținându-se venituri în valoare de 7,15 milioane lei.
Anul 2024 a început la Complexul Energetic Valea Jiului cu o nouă structură organizatorică, mai flexibilă și adaptată noilor cerințe legislative reprezentate de Legea 296/26.10.2023. Pe această nouă structură s-a reușit crearea unui context favorabil demarării concursului pentru ocuparea a 43 de posturi rămase vacante ca urmare a ieșirilor din sistem.
În primele două zile de depuneri de dosare s-au înregistrat 89 de cereri, iar înscrierile continuă.
„Atât procesul de selecție, cât și cel de concurs vor fi extrem de riguroase și se vor desfășura cu respectarea tuturor prevederilor legale”, precizează directorul general al societății.
Repornirea Termocentralei Paroșeni este o veste importantă pentru România, care se confruntă cu temperaturi extreme în această iarnă. Această decizie va contribui la asigurarea necesarului de energie al țării și va ajuta la reducerea dependenței de importurile de energie.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.