După o săptămână de stat la ”răcoare”, Mărgan e aproape liber

După o săptămână de stat la ”răcoare”, Mărgan e aproape liber

Cornel Crîznic a fost plasat în arest la domiciliu. Tribunalul Hunedoara i-a admis contestația împotriva deciziei Judecătoriei Deva de a-l aresta preventiv pentru 30 de zile. Hotărârea Tribunalului este definitivă.

„Admite contestaţiile formulate de inculpatul CRÎZNIC CORNEL-GHEORGHE împotriva încheierilor penale nr. 52/CC/2024 din 07.02.2024 şi nr. 68/CC/2024 din 13.02.2024 pronunţate de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Deva, desfiinţează ambele încheieri atacate şi, în rejudecare: respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Deva, privind luarea măsurii arestării preventive a inculpatului Crîznic Cornel Gheorghe. Dispune luarea măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpatul CRÎZNIC CORNEL-GHEORGHE, pe o perioadă de 22 de zile, începând cu data de 20.02.2024 şi până la data de 12.03.2024, inclusiv”, se arată în minuta Tribunalului Hunedoara.

Pe perioada arestului la domiciliu, Mărgan va trebui să respecte anumite interdicții impuse de magistrați. Acesta nu are voie să ia legătura, pe nicio cale, cu părțile vătămate și cu martorii din dosar. În cazul în care va încălca interdicțiile prevăzute de instanță, se va întoarce la „răcoare”.

„Atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurilor sau obligaţiilor care îi revin, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive, respectiv poate atrage răspunderea penală pentru săvârşirea infracţiunii de evadare”, au precizat magistrații.

Cornel Mărgan este cercetat într-un dosar de lovire și alte violențe și tulburarea liniștii și ordinii publice, după ce s-a bătut cu alți interlopi, în fața unul local din Deva. Altercația a avut loc în dimineața zilei de 3 februarie.

Potrivit anchetatorilor, pe fondul consumului de alcool, Cornel Crîznic, zis „Mărgan”, Florin Bălan, Claudiu Roznovan și fratele acestuia s-au luat la bătaie, aplicându-și reciproc lovituri. În urma audierilor, Florin Bălan a fost pus sub control judiciar, iar Crîznic a fost arestat în lipsă, fiind dat în urmărire națională de polițiști. Acesta s-a predat la Poliția Municipiului Deva în dimineața zilei de 12 februarie, fiind dus la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă. Frații Roznovan sunt părți vătămate în dosar.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.