Eşti dator să afli pe mâna cui laşi cheile casei tale!

Eşti dator să afli pe mâna cui laşi cheile casei tale!

După povestea candidaților AUR Hunedoara, jucaţi la ruleta rusească, e necesar să lămurim câteva controverse. Am primit de la oameni dragi, de la oameni pe care îi respect şi de la necunoscuţi mesaje prin care îmi reproşează că am intrat nepermis de mult în viaţa intimă a candidatului Gabriel Ionaşcu.

Vreau să vă informez că lucrurile stau exact pe dos: nu noi intrăm peste viaţa lui, ci el intră cu bocancii în viaţa noastră. Nu mă refer la ţinuta de jandarm şi nu mă refer doar la candidatul AUR. E vorba de toţi cei care vor să le dăm o demnitate publică.

Demnitarii intră în viaţa noastră cu toate metehnele lor.

Tu ai da cheile casei tale pe mâna unui bătăuş, să zicem, de femei? E numai vina ta dacă îţi găseşti nevasta bătută de omul pe care l-ai primit de bună voie în casă! Nu mă refer aici la Gabriel Ionaşcu, deşi circulă şi astfel de informaţii în legătură cu el. Jandarmii sunt adeseori implicaţi în conflicte violente, propbabil unii îşi iau „de lucru” şi pentru acasă, dar nu e cazul lui. L-am întrebat şi a spus că n-a lovit niciuna dintre femeile pe care le-a iubit. Părea foarte sincer şi l-am crezut. Cred că nu e un om violent şi mai cred că este un om bun.

Când intri în viaţa publică, nu mai ai viaţă privată. Că de aia îi zice „viaţă publică”.

Nu-i mai plângeţi de milă lui Gabriel Ionaşcu. Lui nu i s-a făcut nicio nedreptate. Nu e singurul politician a cărui viaţă e pusă sub lupă. Despre Ionaşcu nu am scris minciuni. El a avut posibilitatea – şi o are în continuare – să explice deciziile controversate pe care le-a luat de-a lungul vieţii. Amintiţi-vă câte mizerii s-au scris despre Moloţ, despre Intotero sau despre Nistor, fără să li se ofere şansa de a-şi clarifica presupusele fapte. Am dat exemple de la noi din bătătură, dar lumea e plină de „dezvăluiri”. Oricine poate aduce în spaţiul public orice. Suntem o planetă de postaco-ziarişti. Niciodată n-a fost mai puţină intimitate ca acum.

Până la urmă, nimic nu mai contează din câte a făcut Bill Clinton în Biroul Oval de la Casa Albă. Istoria va reţine episodul „Monica Lewinsky”.

Recomanda

1 Comentariu

  1. E corect că ați scris despre viața privată a domnului candidat vis-a-vis de femei.

    Deva e de genul feminin: o Devă, două Deve…

    N-ar fi păcat s-o vedem toată vânătă la ochi dacă alegem un primar nepotrivit?!

Comentariile sunt închise.

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.