Grevă suspendată la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii

Grevă suspendată la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii

Instituțiile din subordinea Ministerului Muncii și-au reluat activitatea, după ce, săptămâna trecută, au fost în grevă generală. Decizia de a suspenda greva vine ca urmare a pe care sindicatele angajaților din minister le-au avut cu Guvernul.

În județul Hunedoara au fost în grevă generală Casa Județeană de Pensii (CJP) Hunedoara, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) Hunedoara și Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Hunedoara.

„Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii reunit astăzi în ședință extraordinară a hotărât pe baza consultării organizațiilor membre suspendarea grevei începând cu data de 4 decembrie 2023, în urma negocierilor de la nivelul Guvernului României, pe perioada desfășurării acestora. Următoarea întâlnire va avea loc luni, la sediul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale unde va fi stabilit calendarul în vederea soluționării revendicărilor formulate de organizația noastră, în calitate de organizație reprezentativă.
Suspendarea grevei reflectă dorința noastră de a prioritiza soluțiile constructive și de a evita orice impact negativ asupra serviciilor prestate pentru beneficiari”, a transmis CNFSMM.

Angajații din subordinea Ministerului Muncii au declanșat greva generală, fiind nemulțumiți de nivelul de salarizare și de condițiile de muncă.

Citește și: Grevă generală la instituțiile din subordinea Ministerului Muncii. Pensiile și prestațiile sociale, blocate

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.