Moment greu pentru fostul secretar al municipiului Deva, Laura Sârbu. Sentință definitivă în dosarul de trafic de influență

Moment greu pentru fostul secretar al municipiului Deva, Laura Sârbu. Sentință definitivă în dosarul de trafic de influență

Laura Sârbu, fost secretar al municipiului Deva, a fost condamnată definitiv la trei ani și opt luni de închisoare, în dosarul în care a fost judecată pentru trafic de influență. Sentința a fost dată, astăzi, de Curtea de Apel Alba Iulia. În același dosar au fost judecați soțul și cumnatul fostului secretar al municipiului Deva, respectiv Hadrian Sârbu și Adrian Bodrean.
Așadar, Curtea de Apel Alba Iulia a menținut sentința dată de Tribunalul Hunedoara, în ceea ce privește pedeapsa aplicată fostului secretar al municipiului Deva, pentru infracțiunea de trafic de influență.

Hadrian Sârbu s-a ales cu o pedeapsă de doi ani și patru luni de închisoare cu suspendare, iar Adrian Mihai Bodrean cu trei ani de închisoare cu suspendare.

În luna martie 2021, procurorii DNA au descins la Primăria Deva, dar și la domiciliile unor inculpați, pentru a efectua percheziții, într-un dosar de trafic de influență. Laura Sârbu, Hadrian Sârbu și Adrian Bodrean au fost duși la audieri, apoi au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.
Procurorii DNA au arătat că, în perioada 2020 – 2021, Laura Sârbu, în calitatea de secretar al Primăriei Municipiului Deva, beneficiind de ajutorul soţului ei, Hadrian Sârbu, şi al administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, Adrian Bodrean, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 lei, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra funcţionarilor din cadrul primăriei. Banii respectivi ar fi fost pretinşi şi primiţi pentru traficarea influenţei astfel încât societatea omului de afaceri să primească un contract cu Primăria Municipiului Deva, având ca obiect efectuarea unor reparaţii curente la „Adăpostul de urgenţă pe timp de noapte”, aflat în subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială Deva.

În aceeaşi perioadă, inculpata ar fi pretins, beneficiind de ajutorul soţului ei, de la acelaşi om de afaceri, suma de 7.000 euro, pentru a-şi trafica pretinsa influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Primăriei Deva, astfel încât să îi asigure omului de afaceri obţinerea documentaţiei necesare construirii unei hale de producţie.

Într-un context asemănător, beneficiind de ajutorul administratorului de fapt al SC Smart Drumcons SRL, ar fi pretins de la un alt om de afaceri suma de 40.000 de lei şi ar fi primit o parte din aceşti bani, a mai precizat DNA.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.