Un copil a căzut din telescaun, în stațiunea Straja. În ce stare se află?

Un copil a căzut din telescaun, în stațiunea Straja. În ce stare se află?

Un copil de șapte ani a ajuns la spital, după ce a căzut din telescaun de la o înălțime de aproximativ patru metri, în stațiunea Straja. Acesta ar fi alunecat de sub bara de protecție, din cauză că nu și-a aranjat bine schiurile. Salvamontiștii l-au transportat la punctul de prim ajutor, unde a fost preluat de o ambulanță SMURD.

„La faţa locului a intervenit Salvamontul, noi ne-am dus în sprijin după ce copilul a fost dus la punctul de prim ajutor al Salvamont. Am intervenit cu o autospecială SMURD care a transportat pacientul de la Straja la spitalul din Lupeni. Copilul are 7 ani, este conştient, cooperant, dar avea dureri lombare”, a declarat Lucian Morogan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, citat de news.ro.

În scaunul suspendat se aflau doi copii, la momentul accidentului. Din datele salvamontiștilor, minorii erau singuri și aveau bara de protecție trasă. Cel mai probabil, nu și-au pus schiurile pe talpa de protecție a barei, iar unul dintre ei a alunecat. George Resiga, șeful Salvamont Lupeni, spune că angajații care deservesc instalația l-au observat pe copil că este sub bara de protecție și au schimbat sensul de mers al telescaunului pentru a reduce distanța față de pământ și chiar au reușit, dar, până la urmă, copilul totuși a căzut, conform sursei citate.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.