Cetățile dacice din munții Orăștiei, premiul I la ”Destinația turistică a anului”

Cetățile dacice din munții Orăștiei, premiul I la ”Destinația turistică a anului”

Cetățile dacice din munții Orăștiei au obținut premiul I la concursul „Destinația Anului 2024”, secțiunea „Tărâmuri cu istorie și tradiție”. La aceeași categorie a concursului au mai participat alte nouă obietive turistice, printre care „Ținutul Mănăstirilor din Bucovina”, ”Neamțul istoric și pitoresc”, „Maramureșul istoric”, „Culele Doljului” sau „Mărginimea Sibiului”.

„Cetățile Dacice din Munții Orăștiei participă pentru prima dată la acest concurs. Premiul obținut a fost o surpriză pentru toată lumea, deoarece la secțiunea «Tărâmuri cu istorie și tradiție» au participat obiective turistice intens promovate de mai mulți ani, cum ar fi mănăstirile din Bucovina sau Maramureșul istoric”, a precizat Radu Barb, directorul Direcției Generale de Administrare Monumente și Promovare Turistică Hunedoara. 

Un succes similar l-a avut și Castelul Corvinilor, care a fost premiat cu locul I la categoria „Atracții cultural educative”. O altă destinație turistică din județul Hunedoara și anume „Țara Hațegului – Retezat” s-a situat pe locul III la secțiunea „Regiuni eco-turistice”.

Așadar, premiile obținute confirmă o dată în plus potențialul turistic extraordinar al județului Hunedoara.

„Numărul impresionant de turiști care au vizitat și votat acest ținut minunat, cumulat cu votul juriului și al specialiștilor din domeniu, au făcut ca și în acest an județul Hunedoara să se numere printre cele mai apreciate destinații.
Cetățile Dacice din munții Orăștiei, aflate pe teritoriul județului Hunedoara, sunt obiective valoroase, înscrise pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Situl de la Sarmizegetusa Regia, fosta capitală a Regatului Dac din vremea lui Decebal, se bucura de mare popularitate în rândul vizitatorilor, ca urmare a promovării intense de care a beneficiat imediat ce a fost preluată în administrare de către Consiliul Județean Hunedoara. Și cetățile dacice de la Costești, Blidaru, Piatra Roșie și chiar Bănița, cu accesul său foarte dificil, au început să câștige vizibilitate și au devenit din ce în ce mai atractive pentru amatorii de turism istoric, după intrarea acestora în patrimoniul județului”, a transmis Consiliul Județean Hunedoara. 

Conform organizatorilor, „Destinația anului” este considerată cea mai importantă competiție pentru destinații turistice din România. Câștigătorii sunt desemnați de voturile unui Juriu de experți, format din peste 100 de membri, vot public (sute de mii de voturi) și cercetare sociologică reprezentativă la nivel național, unde sunt sondați mii de respondenți.

Recomanda

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.