Dezbateri cu scântei la ședințele de Consiliu Local din Orăștie

Dezbateri cu scântei la ședințele de Consiliu Local din Orăștie

Aleșii locali din Orăștie au votat de două ori Hotărârea de Consiliu Local care stabilea noile taxe și impozite pentru anul 2024.
De ce a fost nevoie de o a doua ședință pe aceeași temă?
Deoarece la ședința din 28 decembrie 2023, punctul privind taxele și impozitele nu a trecut, consilierii PSD nu au răspuns la chemarea primarului, iar consilierii PNL și USR s-au abținut de la vot. Așa că a fost convocată o nouă ședință, (de urgență) pentru 29 decembrie, în care majoritatea PSD a fost aproape completă, (fiind nevoie de 10 voturi pentru) fapt care a permis trecerea acestui proiect de hotărâre, în contextul în care și astăzi, consilierii PNL și USR și-au menținut poziția, abținându-se de la vot.
Proiectul de hotărâre privind taxele și impozitele locale pentru anul 2024 la Orăștie prevedea o creștere cu 13,8%, fiind vorba de indexarea acestora la rata inflației, o procedură legislativă obligatorie.
Opoziția nu a fost de acord spunând că o creștere a taxelor și impozitelor locale trebuie să se facă responsabil, în timp ce reprezentanții majorității spun că dacă acest proiect nu ar fi fost votat astăzi, legea prevedea ca taxele și impozitele să fie calculate pentru anul următor la pragul maximal prevăzut de codul fiscal. Acest lucru ar fi dus, în practică, aproape spre o dublare a dărilor către bugetul local în anul 2024.
Concluzionând după două ședințe din care nu au lipsit acuzele reciproce și dovada de nepăsare a consilierilor locali ai PSD pentru bunul mers al urbei, aleșii locali din Orăștie au votat, din a doua încercare, hotărârea de consiliu local ce prevedea noile taxe și impozitele pentru anul 2024.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.