Tânăr de doar 21 de ani din Deva, decedat într-un cumplit accident rutier

Tânăr de doar 21 de ani din Deva, decedat într-un cumplit accident rutier

Un tânăr de 21 de ani din Deva a decedat într-un accident rutier, care s-a produs azi, pe raza localității Băița. Alte patru persoane au fost rănite, dintre care una a rămas încarcerată. Echipajele medicale de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara și Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Hunedoara au intervenit pentru a le acorda ajutor medical victimelor.

„La fața locului, pompierii au constatat faptul că în accident a fost implicat un singur autoturism, rezultând cinci victime, dintre care una încarcerată dar conștientă și una aflată în stop cardio respirator. Salvatorii au acționat de urgență pentru extragerea persoanei încarcerate, un bărbat în vârstă de 27 de ani, și concomitent, victimei aflate în stare de inconștiență, un tânăr în vârstă de 21 de ani, i-au fost aplicate manevre de resuscitare, însă din nefericire fără niciun rezultat. 
La spitalul din Deva urmează a fi transportate pentru investigații de specialitate două dintre victime: bărbatul în vârstă de 27 de ani și un minor în vârstă de 16 de ani”, a transmis Roxana Mateuț, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara. 

Celelalte două persoane implicate în evenimentul rutier au fost evaluate de către echipajele medicale la locul intervenției și nu a fost necesar transportul acestora la spital.

Din datele polițiștilor, într-o curbă la la stânga, șoferul a pierdut controlul volanului și a intrat într-un parapet. Tânărul care conducea autoturismul, avea alcoolemie de 0,54 mg/l în aerul expirat.

„Poliţiştii ajunși la fața locului, au constatat că, un tânăr de 23 de ani în timp ce conducea un autoturism pe DJ 700A, a pierdut controlul direcţiei de deplasare într-o curbă la stânga intrând într-un parapete de protecție. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a precizat Carla Strujan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara. 

În acest caz, poliţiştii au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Recomanda

Precizare:
Ziarul Cotidianul își propune să găzduiască informații și puncte de vedere diverse și contradictorii. Publicația roagă cititorii să evite atacurile la persoană, vulgaritățile, atitudinile extremiste, antisemite, rasiste sau discriminatorii. De asemenea, invită cititorii să comenteze subiectele articolelor sau să se exprime doar pe seama aspectelor importante din viața lor si a societății, folosind un limbaj îngrijit, într-un spațiu de o dimensiune rezonabilă. Am fi de-a dreptul bucuroși ca unii comentatori să semneze cu numele lor sau cu pseudonime decente. Pentru acuratețea spațiului afectat, redacția va modera comentariile, renunțînd la cele pe care le consideră nepotrivite.